Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Retro formatervezett Space Age üvegszálas garnitúra

Termék kód: [0S642/KCS]

320.000 Ft
e-mail ajánlás
Retro, formatervezett, üvegszálas Space Age műanyag bútor garnitúra. Felülete néhol megsárgult, kisebb kopások találhatók rajta. Ghyczy Péter formaterv.

A garnitúra részei:
- 1 darab kerekasztal:
Magassága: 66 cm
Szélessége: 72 cm

- 4 darab támlás szék:
Magassága: 77 cm
Szélessége: 48 cm
Ghyczy Péter

Magyar származású német designer

1940-

Peter Ghyczy egy arisztokrata család gyermekeként született Budapesten. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulója volt 1954-től, de 1956-ban családja elhagyta Magyarországot. 1960-ban építészetet kezdett tanulni az Aachen-i Műszaki Egyetemen. 1961-ben Rudolf Steiner német építészprofesszor asszisztense lett. Később a műanyag kutatási intézetnél kapott állást. Egy UNESCO projekt részeként Egyiptomban is járt, ahol antik romok megmentésén dolgozott. 1967-ben diplomázott az egyetemen, szakdolgozatát rendhagyó iskolai épületekről írta. 1969-ben lett német állampolgár. 
Peter Ghyczy egyike azoknak a fontos 20. századi tervezőknek, akik bevándorlóként - mint Henry van de Velde, Breuer Marcel, Hans Gugelot, és Peter Maly - jelentős hatást gyakorolt a német és nemzetközi designra. 1968-ban vezető pozícióba került az Elastogran cégnél, ahol a poliuterán termékek fejlesztéséért volt felelős. 1968 és 1972 között Peter Ghyczy számos innovatív tervet készített, amellyel ezeknek az éveknek az egyik legtermékenyebb tervezője lett. 1970-ben avatták fel a Lemförde-i Design Centert, ami Ghyczy tervei alapján készült poliuteránból, ami a maga nemében az első volt a világon. Ebben a stúdióban rengeteg moduláris elem terve született, többek között: székek, kagyló székek, kanapék, asztalok, polcok, konyhai és irodai műanyag bejárati ajtók. A Design Center 1972-ben zárta be kapuit. Még ebben az évben Peter Ghyczy megalapította a Ghyczy + Co Design-t Viersenben, és bemutatta az első bútorkollekcióját. Sok fejlesztését szabadalmaztatta, köztünk is jelentős az üveg és fém rögzítésének technikája. Ezt a módszert alkalmazta a “keret nélküli” üvegasztalnál is, amely végül egy termékcsalád alapja lett. Peter Ghyczy számos lámpát is tervezett, például a MW (MegaWatt) sorozatot és a 17 MW asztali lámpát. Egyik leghíresebb alkotása a Garden Egg szék. Ez a szék elérte az ikonikus státuszt, és bekerült a világ számos múzeumának gyűjteményébe, beleértve a Vitra Design Museumo-t és a Victoria and Albert Museum-ot Londonban.

Forrás: http://designmuzeum.webceruza.hu/magyar-tervezok/ghyczy-peter