Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

Művész adatlap

Művész neve: Darvassy István
Születési idő: 1888
Születési hely: Hódmezővásárhely
Halálozási idő: 1960
Halálozási hely: Budapest

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Festő. Budapesten, a kecskeméti művésztelepen és Bécsben végezte tanulmányait. Az I. világháború után megfestette IV. Károly király arcképét. 1918-ban "Gránátdobó" c. alkotásával elnyerte a Lipótvárosi Kaszinó díját. 1924-ben és 1926-ban a Nemzeti Szalonban rendezett gyűjteményes tárlatot. Tiszamenti tájakat, ősmagyar típusokat és arcképeket festett, realista stílusban. (Éber)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Festő. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán szerzett rajztanári oklevelet. A kecskeméti művésztelepen Olgyai Ferenc és Iványi-Grünwald Béla korrigálta. Bécsben is végzett művészeti tanulmányokat. Az I. világháború után megfestette IV. Károly király arcképét. 1928-ban "Gránátdobó" című alkotásával elnyerte a Lipótvárosi Kaszinó díját. 1924-ben és 1926-ban a Nemzeti Szalonban rendezett gyűjteményes kiállítást. Tisza menti tájakat, ősmagyar típusokat és arcképeket festett realista stílusban. (Éber, KM)

Magyar festők és grafikusok adattára

Budapesten, a kecskeméti művésztelepen és Bécsben végezte tanulmányait. A háború után megfestette IV. Károly király arcképét. 1918-ban "Gránátdobó" c. képével a Lipótvárosi Kaszinó díját nyerte. 1924-ben és 1926-ban a Nemzeti Szalonban rendezett gyűjteményes kiállításokat. Tisza menti tájakat és arcképeket festett realista stílusban. MTA