Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Régi Derwentwater angol fajansz tányér pár 25 cm

Termék kód: [1H456/X243]

18.000 Ft
e-mail ajánlás
Régi vajszínű alapon barna mintás, jelzett fajansz tányér párban. Rajta hegyvidéki vízparti táj vitorlással.

Alján mélynyomással jelzés:
ENGLAND

A díszítő mintán felirat:
DERWENTWATER
1.175 kg
25 cm

Derwentwater

Derwentwater
Egy tó, a háttérben egy dombgerinc
Derwentwater
Derwentwater a tóvidéken található
Derwentwater
Derwentwater

 


 


A Derwentwater vagy Derwent Water az északnyugat-angliai Lake District Nemzeti Park egyik legfontosabb vízteste Teljes egészében Allerdale kerületben , Cumbria megyében található .

tó Borrowdale egy részét foglalja el, és Keswick városától közvetlenül délre fekszik Derwent folyó táplálja és vízteleníti is Mérete hozzávetőleg három mérföld (öt kilométer) hosszú és 1 mérföld (1,5 kilométer) széles, és körülbelül 72 láb (22 méter) mély. A tavon belül több sziget is található, amelyek közül az egyik lakott.

Derwent Water az 1925-ös hadifelmérés térképén

Derwentwater jelentős festői értékű hely. Dombok veszik körül (helyileg fells néven ismert), és a Derwentwater felé néző lejtők közül sok kiterjedten erdős. A tavon rendszeres utasindítás működik, amely a különböző leszállási szakaszok között szállítja az utasokat. Hét tóparti kikötő található, a legnépszerűbb megállók Keswick, Portinscale és a Lodore-vízesés , ahonnan csónakok bérelhetők. A szabadidős séta jelentős turisztikai tevékenység a környéken, és kiterjedt gyalogúthálózat található a tavat körülvevő dombokon és erdőkben.

A Keswick–Borrowdale út a tó keleti partján halad végig, és rendszeres buszjáratokat indít. Van egy kisebb, vagy besorolatlan út a nyugati part mentén, amely Grange és Portinscale falvakat köti össze .

Derwentwaterre adta a nevét a grófság a Derwentwaterre .

2008-tól 2014-ig a tó úgy véljük, hogy az utolsó megmaradt őshonos élőhely a maréna ( Coregonus vandesius ) hal a négy eredetileg ismert helyek: Bassenthwaite Lake és Derwentwaterre a Lake District , és a Castle Loch & Mill Loch a Lochmaben . [2] Azonban a Bassenthwaite-tónál költőpopulációt fedeztek fel a természetvédők 2014 szeptemberében. [3]

Etimológia 

A „Derwent” a „(folyó) tölgyfákkal”, hagyományosan brit magyarázza. (pl.: Brythonic Celtic ) vagy Cymric Old Welsh, innen a Cymria " 'derwā" 'tölgy' plusz utótagok, ezért ugyanaz a származás, mint a többi Derwent, Darwen, Darent és Dart nevű angol folyó... A folyó Derwentnek adta a nevét. Víz (amelyet „Derwent-tó”, „Keswick-tó” vagy „Keswick-víz” néven is ismertek a 18-19. században)...”. [4] Plusz "OE 'wæter', a jelentést valószínűleg az ON relatív "vatn" befolyásolja." [5]

 Derwentwater szigetei 

Derwentwaterben számos sziget található, a legnagyobbak a Derwent-sziget , Lord's Island , St Herbert-sziget , Rampsholme-sziget, Park Neb, Vidra-sziget és Otterbield-sziget. A Szent Herbert-sziget egy 7. századi remete papról kapta a nevét; Herbert of Derwentwater . 

Forrás: wikipédia