Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

Művész adatlap

Művész neve: Bojtos Károly
Születési idő: 1936
Születési hely: Budapest

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Kortárs magyar művészeti lexikon I-III.

Grafikus. Bp., 1936. júl. 24.<br /> 1954: Képzőművészeti Gimn. 1968-71: Derkovits-ösztöndíj. 1976-96 között az Állami Pénzjegynyomdában dolgozott. Egyéni kiállítást nem rendezett, az FKS tagjaként 1965-től csoportos kiállításokon vett részt. Ő metszette a magyar útlevél belső oldalán az Országház képét, az 1999-ig érvényben lévő 5000 Ft címlet bankjegyen az MTA Roosevelt téri épületének ábrázolását és az 1999-től érvényben lévő szintén 5000 Ft címletű nagycenki Széchenyi-kastély képét. A vasművesség és a sport területén bélyegsorozatot is tervezett. (FALU)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Csepel, 1936 -<br /> Grafikus. A Képzőművészeti Gimnáziumban képezte magát. 1956 óta szerepel különböző országos rendezvényeken és a Stúdió tárlatain. Modern szemléletű, technikailag jól felkészült grafikus. Művészi mondanivalóit napjaink emberi gondjai iránti érzékenység, az önkifejezés egyéni útjainak keresése jellemzik. Az ex libris műfajban is tevékenykedik. (MÉ)

Magyar festők és grafikusok adattára

Csepel, 1936 -<br /> Képzőművészeti Gimnáziumot végzett. 1965 óta jelentkezik a nyilvánosság előtt a különböző országos rendezvényeken és a Stúdió tárlatain. 1968-1971-ben Derkovits-ösztöndíjban részesült. Modern szemléletű, technikailag jól fölkészült grafikus; művészi mondanivalóit napjaink emberi gondjai iránti érzékenység, az önkifejezés egyéni útjainak keresése jellemzik. Az ex libris műfajban is tevékenykedik. - Irod.: P.Sz.T.: Művész életrajzik. Bp. 1985.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Csepel, 1936 -<br /> Grafikus. 1954-ben a budapesti Képzőművészeti Gimnáziumban diplomázott. 1968-71 között Derkovits-ösztöndíjban részesült. 1975-96 között az Állami Pénzjegynyomdában dolgozott. 1956 óta szerepel országos rendezvényeken és a Stúdió tárlatain. Modern szemléletű, technikailag jól felkészült grafikus. Művészi mondanivalóit napjaink emberi gondjai iránti érzékenység, az önkifejezés egyéni útjainak keresése jellemzik. Az ex libris műfajban is tevékenykedik. A vasművesség és a sport területén bélyegsorozatot is tervezett. (MÉ, Faludy Judit adatközlése nyomán)

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek

Grafikus. Csepel, 1936<br /> Képzőművészeti Gimnáziumot végzett. 1965 óta jelentkezik a nyilvánosság előtt szűkebb szakmája országos rendezvényein. 1968-1971-ben Derkovits-ösztöndíjban részesült. - Modern szemléletű, technikailag is jól felkészült grafikus; mondanivalóit napjaink filozófiai és emberi problémái iránti érzékenység, az önkifejezés egyéni útjainak keresése jellemzik. Az ex libris műfajban is tevékenykedik.