Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Oláh Sándor zsűrizett bőrdíszmű büszt 1991

Termék kód: [0X704/045]

48.000 Ft
e-mail ajánlás
Jelzett, szép állapotú, zsűrizett iparművészeti bőrdíszmű, falibüszt. Hátoldalán falra akasztási lehetőséggel.
Hátoldalán Képcsarnokos zsűricímke:
IPARMŰVÉSZETI VÁLLALAT IDEA
ZSŰRISZÁM: 4/135/91

Nyomdázva:
OLÁH SÁNDOR
DEBRECEN
1.59 kg
40 cm
32 cm

Oláh Sándor 1959-ben született Polgáron. Jelenleg Debrecenben él és dolgozik. Főiskolai tanulmányait az Egri Tanárképző Főiskola Médiapedagógia Szakán végezte, majd másoddiplomás képzésben a Nyíregyházi Főiskola Bölcsészettudományi és Művészeti Kar rajz szakán. Művészeti tanulmányokat folytatott a Debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben. Részt vett több alkotótábor és művészeti kör munkájában. Tagja az AKT Képzőművészeti Társaságnak és a Művészetbarátok Egyesületének. Alapító tagja a BalmazArt nemzetközi alkotótábornak.
 

"Oláh Sándor jól ismeri anyagát, és legmerészebb kompozícióiban is figyelembe veszi annak sajátosságait. Teljes alakos – olykor életnagyságú – nőalakjai bár egynézetűek, és rásimulnak a falsíkra; mégis teljes plasztikájúak, a "Haut-relief" maximális megvalósítása. Ezek a nőalakok nem cselekszenek, sőt velük sem történik semmi: mozdulatlanok, ám éppen mozdulatlanságuk kifejező, mint az ógörög és reneszánsz allegóriáké. Oláh Sándor bőrmunkái végtelenül egyszerűek s emellett érzelem – és gondolatgazdagok. Mindegyik műve az a fajta műalkotás, amellyel jó érzés lehet együtt élni."

Dr Pogány Gábor művészettörténész
 

"A bőrplasztikák felületi kiképzése, gyűrődései finom játékosságot eredményeznek. Az anyag redőiben, simulá­sában és hullámaiban mindig újabb jelentések árnyalódnak. A titok mellett például a lebegés, a könnyűség mellett a bizalom súlya, a vágy mellett a hit szigora és szenvedélye. A természetet immár nem csupán az anyaggal, a bőr révén csempészi be az emberi enteriőrbe, hanem a kompozícióiban is. Így egész az ember, a külső és belső valóság teljességével együtt."

Dr. Vitéz Ferenc művészeti író, főiskolai docens

Forrás: olahsandorart.hu/rolam