Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Antik keretezett svájci parasztház acélmetszet

Termék kód: [1J369/112]

9.900 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú aranyozott keretben, üveglap mögött található akvarellel színezett acélmetszet. Akasztási lehetőséggel rendelkezik.

Feliratok:
- VERM. GEGENST LXVIII. MISCELLANEA LXVIII. MELANGES LXVIII. FIG.1.
- FIG. 2.
0.64 kg
31 cm
24.5 cm

A tábla mérete keret nélkül: 20 x 13.5 cm

"Táblázat címe: Verm. tárgy évi LXVIII. melansok évi LXVIII. keverd össze Tárgy LXVIII. vegyes cikkek. évi LXVIII.


1. ábra Egy svájci parasztház.
Svájc nagy részén a parasztházak nagyobbak, tágasabbak és ezért kényelmesebbek, mint sok más országban; Ezt már láthatjuk az itt bemutatott Unterwalden kanton gazdálkodójának házában, amely kanton viszonylag sokkal szegényebb, és durvább, tudatlanabb és kevésbé szorgalmasabb lakosai vannak, mint több más svájci kantonnak. A ház elég nagy épület; a talapzat vagy a földszint kőből van befalazva, mert benne van az alagsor; a többi csupa fa, a tető pedig nagy zsindelyekkel van befedve, kövekkel beborítva, hogy a helyükön tartsák.
2. ábra Tejészkunyhó.
Svájcban az alpesi kunyhókat fakunyhóknak nevezik, amelyeket a hegyekben, az alpesi legelők közelében építenek, amelyeken a tehenek egész nyáron legelnek; Ezekben a csak hosszában fektetett rönkökből épült kunyhókban (mint az orosz parasztházakban) tartják a tejet és készítik a sajtot, valamint menedékül és hálóhelyül is szolgál a teheneket gondozó pásztoroknak, ahol az ágyuk van. a tető alatt általában csak hosszú fűből áll. - Itt egy ilyen kunyhót látunk belülről minden sajtkészítéshez szükséges felszereléssel, amivel az Aelpler (így hívják ezeket az alpesi pásztorokat) nagyon el van foglalva; felesége meglátogatja fiával, a szolga pedig sajtot süt a tűzön e kedves vendégeknek; mert a rántott vagy pörkölt sajt itt nagy csemegének számít." 

Forrás: https://interlinking.bbf.dipf.de/index.php/Ad99998_06_004a