Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Európai festő XX. század eleje : Lourdesi Szűz Mária

Termék kód: [1F373/009]

114.000 Ft
e-mail ajánlás
Olaj vászon festmény, régi aranyozott keretben.
2.22 kg
72.5 cm
54.5 cm

A kép mérete keret nélkül: 61.5 x 44 cm

Lourdes
  

Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Lourdes
Lourdes a katolikus zarándokok egyik leglátogatottabb helye a világon
Lourdes a katolikus zarándokok egyik leglátogatottabb helye a világon
Lourdes címere
Lourdes címere

Lourdes (ejtsd: Lurd) egy kis mezőváros Délnyugat-Franciaországban, a Pireneusok lábánál fekszik. A város ma jelentős zarándokhely, amely azután alakult ki, hogy egy helyi lánynak, Bernadette Soubirousnak megjelent Szűz Mária. A város egyik látnivalója a várkastélya. Neve az arab Louerda szóból származik, ami rózsát jelent.



 Zarándokhely

Szűz Mária-tisztelet egyik leghíresebb zarándokhelye. Repülőgéppel könnyen megközelíthető – Pau Pyrénées Repülőtér, Tarbes-Lourdes-Pyrénées Repülőtér –, de sokan a különvonatot választják, ahol lelki felkészüléssel várják az érkezést.

Lourdes városába azok a betegek utaznak főként, akik felépülésüket már nem bízzák gyógyszerekre. Úgy tartják, hogy a Szűz Mária-jelenés helyszínén, a barlangból kifolyó forrásvíz gyógyító hatású. Elsősorban paralízisbentuberkulózisbanrákban és vakságban szenvedők reménykedhetnek. A csodával határos gyógyulásokat egy 1883-ban alakult Orvostudományi Iroda (CMIL)[2] vizsgálja ki, amely a városban működik.

római katolikus egyház összesen 68 esetet[3] fogad el csodás gyógyulásnak – amely nem fizikai vagy pszichologikus hatás alatt történt –, amit a víz gyógyító erejének tulajdonítanak. A legutolsó ilyen beteg porckorongsérv miatt lebénult Serge François volt, aki 2002. április 12-én volt a barlangnál, és tartósan meggyógyult.  

A Szeplőtelen fogantatás Bazilikája

 

Forrás: wikipédia