Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Carle Vernet : Vadászat a fontainebleau-i erdőben

Termék kód: [1K698/066]

22.000 Ft
e-mail ajánlás
Akvarellel színezett papír nyomat régi keretben. Akasztási lehetőséggel rendelkezik.

Jelzés balra lent:
CARLE VERNET
0.9 kg
27 cm
36.5 cm

A kép mérete (nyomódúc) : 17.5 x 24.5 cm

Carle Vernet

Carle Vernet
Carle Vernet – Robert Lefevre.jpg
Vernet 1804-ben
Született 1758. augusztus 14
Meghalt 1836. november 17. (78 évesen)
Gyermekek Horace Vernet
Szülő(k) Claude Joseph Vernet

Antoine Charles Horace Vernet , ismertebb nevén Carle Vernet (1758. augusztus 14. – 1836. november 17.), francia festő, Claude Joseph Vernet legfiatalabb gyermeke és Horace Vernet apja .



Életrajz 

wagrami csata ; színes litó, Carle Vernet és Jacques Swebach

Vernet Bordeaux -ban született Ötéves korában rendkívüli szenvedélyt mutatott a lovak rajzolása iránt, de apja és Nicolas-Bernard Lépicié tanítványaként végigcsinálta a rendes tudományos kurzust . Furcsa módon a Prix de Rome (1782) elnyerése után úgy tűnt, elvesztette érdeklődését a megszállás iránt, és apjának vissza kellett hívnia Rómából, hogy megakadályozza, hogy kolostorba lépjen . 

Vernet "Aemilius Paulus diadala" című művében szakított a hagyományokkal, és olyan formákkal rajzolta meg a lovat, amelyeket a természettől tanult istállókban és lovardákban. [1] Vadászatai, versenyei, tájképei és litográfus munkája is nagyon népszerűek voltak.

Carle nővérét a forradalom idején kivégezték a giljotinnal . Ezt követően felhagyott a művészettel.

A montmartre -i gipsz kemence

Amikor újra elkezdett készíteni a French Directory alatt (1795–1799), stílusa gyökeresen megváltozott. Apró részletekbe menő csatákat és hadjáratokat kezdett rajzolni Napóleon dicsőítésére. idézés szükséges ] Napóleon olasz hadjáratát ábrázoló rajzai elismerést nyertek, csakúgy, mint a marengói csata , és Austerlitz reggeléért Napóleon a Becsületrenddel , [1] Franciaország XVIII. Lajos pedig a Szent Mihály-renddel tüntette ki . Utána a vadászjelenetekben és a lovak ábrázolásában jeleskedett.

Amellett, hogy festő és litográfus volt, Carle Vernet lelkes lovas volt. Néhány nappal a hetvennyolc éves korában bekövetkezett halála előtt úgy látták versenyezni, mintha derűs fiatalember lenne.

Párizsban halt meg  

Forrás: wikipedia