Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Széchenyi Szidónia : "Virágok közt"

Termék kód: [1P094/129]

82.000 Ft
e-mail ajánlás
Olaj farost festmény, fehér keretben. Akasztási lehetőséggel rendelkezik.

Jelzés jobbra lent:
SZIDÓNIA

Hátoldalán címke, rajta felirat:
EREDET IGAZOLÁS
FESTŐ: SZÉCHENYI SZIDÓNIA
CÍM: VIRÁGOK KÖZT
MÉRET: 50X20CM
TECHNIKA: OLAJ
KATALÓGUS SZ.: SS-04/0938
1.165 kg
60 cm
30 cm

A kép mérete keret nélkül: 50 x 20 cm

Varga Szidónia
(korábban asszonynevén Széchenyi Szidónia néven vált ismertté)
festőművész


1965-ben született 
Kiskunfélegyházán.
Nem csak itthon de más országokban is szerepelnek képei kortárs galériák kínálatában több mint 25 éve.Téma világa adott klasszikus értelemben.
 Az örök téma a virág inspirálja minden alkotását mely figurális képein is visszaköszön.

Egy kiállításán Dr Thurai Gábor Kamill ilyenképp méltatja munkáit.
"Sok helyen találkoztam finom művű fehérbe áramló csendéleteivel.
 Figyelve munkáit, eszembe jut régi rögeszmém, hogy a képzőművészet női foglalatosság. Szidónia egyrészt aprólékosabb, másrészt elnagyoltabb. A közelebbi arcokat, virágokat legszívesebben mikroszkóp alá tenné. A több gyermekes család anya gyötrelmek nélkül találhatott rá gyönyörű témájára, az anyaságra, gyermekre. Képeiről szinte áramlanak a szebbnél szebb világvidámító virtusok, virágvivmányok. A festőnő nem csak megnézi, látja a virágszirmokat. Holterei alapjait jellegzetes, leleményes, méltóságosan visszafogott fénylő szürkéi jellemzik. Hiszen a csendélet sikere fele-fele részben a háttér megmunkálásán múlik. Az anyagismeretét tükrözi képeinek sikere. Csendéletei tökéletesen harmonikusak,sajátosan sejtelmesek"

Főiskolásként ismerkedett meg az agyaggal,
 üveggel. Jelenleg is készít kerámia dísztárgyakat.Folyamatos megújulás, kísérletezés az anyagokkal ez jellemzi az utóbbi időben. A virágok és az ember szeretete marad csak időnként új köntösben. Napkorongban fürdőző alakjai szinte misztikussá válnak. A fény fehérsége magához csalogatja a nézőt. Nyugalom és mégis valami vibrálás érzékelhető ezekben a képekben. A tudatosság eszközeivel próbál hatni a láttató. Fény, árnyék, sötét, világosság, fekete, fehér. Itt nem tollal és szavakkal íródik verse hanem ecsettel és színekkel. Az ellentétekkel mint költői eszközökkel komponálja a képét. Sokszínűségéről árulkodik egyik verse melyben így vall magáról.

Virágok közt ébredtem e világra
Illatok és Színek csábítására
Virágkehely volt a bölcsőm
s majdan ez legyen a szemfedőm
.

Művei igen kedveltek. Sokat alkot, megfeszített tempóban dolgozik, állandóan képzi magát. Virágcsendéletei, figurális alkotásai több neves galéria színfoltjaiként szerepelnek. Alkotásai az elmúlt évek során több európai országba, illetve a tengerentúlra is eljutottak. 1993. óta rendszeresen kiállít. 

 

Forrás: https://www.akvariusgaleria.hu/szidonia.html