Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Hogyan főztek a kozákok kölest - 8 mm orosz mesefilm

Termék kód: [1G417/X240]

8.000 Ft
e-mail ajánlás
Eredeti papírdobozában található, orosz szuper 8-as mesefilm szép állapotban.

Felirat:
КАК КАЗАКИ КУЛЕШ ВАРИЛИ
(Hogyan főztek a kozákok kölest)
0.14 kg

A doboz mérete: 13 x 13 cm A film hossza: 10 perc

Kozákok (rajzfilm sorozat)


Kozákok
ukr. Kozákok
Kozák menyasszonyok.jpg
Rajzfilm típus kézzel rajzolt
írta V. Dakhno , V. Bratenshi, V. Kapustyan , E. Kirich, S. Lyalin, L. Anichkin, V. Vaskovtsev;
a sorozat „Kozákok. Labdarúgás "- A. Baselinsky
Stúdió A népszerű tudományos filmek kijevi filmstúdiójának művészeti animációjának kreatív egyesülete (" Kievnauchfilm ") →
(" Ukranimafilm ")
Ország  Szovjetunió → Ukrajna
  
Nyelv Orosz és ukrán
Időtartam 9-20 perc; a sorozat „Kozákok. Labdarúgás "- 2 perc
Bemutató 1967-2018
Animator.ru ID 6794

A "Mint a kozákok ..."  egy rajzfilmsorozat, amelyet a Szovjetunióban forgattak Kievnauchfilm stúdióban Vlagyimir Dakhno rendező Később, a Szovjetunió összeomlása után a ciklust egy független Ukrajnában folytatták az Ukranimafilm és a Baraban stúdiókban Ukrán animációra utal .

A rajzfilmekben nincsenek párbeszédek, kivéve a "szerzőtől" néha idézett bevezető vagy záró szöveget - a cselekvés intuitív jelenetek formájában játszódik le. Minden rajzfilm rövidfilm, időtartamuk nem haladja meg a 20 percet.

 A főszereplők 

A sorozat főszereplői három zaporozsei kozákok : egy hosszú, egy alacsony és egy erős férfi (a forgatókönyv szerint Grey, Oko és Tur névre hallgatnak, de a sorozatban nincsenek megnevezések).

  • Grey ravasz és megfontolt magas kozák, vörös kaftánban és kalapban, ő a főispán;
  • Oko kicsi, de lendületes és harcias (mindig óriási mozsárpisztolyt tart magánál, és a pontos lövöldözésért szerzett becenevét, amit számos epizód is megerősít), széles nadrágban és fehér ingben. Hosszú szamarat és buja bajuszt visel, amely a tulajdonos arckifejezése nyomán megváltoztatja alakját;
  • Tur egészséges és erős, mint a bika (innen a beceneve), bár félénk és szentimentális. Ugyanúgy öltözködött, mint Oko, csak a felépítése miatt az ing alig összefolyik a mellkason. A haja rövid fogszabályozó.

Mindhárman hihetetlen kalandokba ütköznek, különböző országokból és korokból származó emberekkel találkoznak, sőt istenekkel és idegenekkel.

A főszereplők kenuval , lovakkal, egy pár ökrökkel rendelkeznek, és a feleségeik részvételével készült epizódokban egyértelmű, hogy ők is erős háztartás . Néha egész hadsereggel indulnak hadjáratra, majd akár egy tucat egymáshoz hasonló, mint névtelen kozákok ikrei. A főszereplők mellett a kalózok is átütő karakterek (a Hogyan mentették meg a kozákok a menyasszonyukat sorozatból): ők is jelen vannak a Hogyan játszottak a kozákok jégkorongot című sorozatban. A legtöbb epizód egy pogány bálvány által megkoronázott domb tetején kezdődik (a bálvány a raktár hőseit is szolgálja) - ez egyfajta kozák székhely. 

Hogyan főztek a kozákok kulesh -t szerkesztés kód szerkesztése ]

Forgatókönyvírók: V. Bratenshi, Vladimir Dakhno , produkció: Vladimir Dakhno, " Kievnauchfilm " (1967), 09:49.

Egy epizód, amely a dohánykereső Oka és más kozákok elrablásáról mesél a krími tatárok részéről . Gray és Tur kalandoznak az ellenség fellegvárában, megtalálják az elraboltat a zindanban , kiszabadítják barátaikat és hazatérnek, miközben báláznak . A végén a cselekmény visszatér a címhez: a háromság és más megmentett emberek összegyűlnek az üst körül, amelyben a kulesh -t főzik , Gray felkap egy kacsát az üstből, szablyával megpróbálja átszúrni, és megrázza a fejét: Nem, még nincs főzve. ”

Ez a sorozat kissé stilizált rajzban különbözik a későbbiektől.

A sorozat teljes hosszúságú változata 2021. február 23-án jelent meg, különböző karikatúrákkal együtt. Időtartam: 9 perc, 50 másodperc

 

 

Forrás: wikipédia