Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Rosenthal Studio Linie jelenetes aranyozott porcelán váza 26.5 cm

Termék kód: [1E450/Z040]

90.000 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú porcelán vintage Studio Linie szálváza.

A tervezőre utaló arany-óarany-bronz díszítéssel, keleti pagodás, pávatollas, finom, apró dekoratív részletek jellemzik.

Alján zöld koronás jelzés:
ROSENTHAL STUDIO-LINIE GERMANY, Quatre couleurs

Tervező:
Björn Wiinblad
0.269 kg
26.5 cm
7 cm

Talapzatának átmérője 6 cm Szája átmérője 2 cm

Wiinblad a Rosenthal porceláncég fontos tervezője volt. A legnépszerűbb Rosenthal étkészlet, a Romance (Romanze) a Wiinblad tipikus dizájnja volt a hihetetlenül finom dekoratív részletek tekintetében. 1971-től egy éves karácsonyi emléktálcát is tervezett Rosenthal számára. Wiinblad kerámiadarabokat tervezett Nymolle dán po-nak is.

1954-ben Wiinblad elkezdett együttműködni a texasi Dallas-i vállalkozásokkal és szervezetekkel, majd az 1980-as években később üzletet működtetett a városban. Megbízásokat kapott a Dallasi Baletttől (jelmez- és díszlettervezés), a Dallasi Színház Központtól, Neiman Marcustól, a Hálaadás téren, valamint több projektet fejlesztő Trammell Crow-nak. A Dallas International Apparel Mart számára öt hatalmas Scheherazade kárpitot tervezett, ahol 1973-tól az épület 2004-es bezárásáig voltak kiállítva. [4]


Wiinblad munkájának jellemzői a szeszélyes, kerek arcú emberek, homályosan 19. századi jelmezbe öltözve. Gyakran természetes elemek veszik körül őket: zsinórfonatok, virágkoszorúk és fantasztikus fák. Amikor Wiinblad színt alkalmazott, ezt nagyon biztosan tette. Színei telítettek és erősek - néha szinte pszichedelikusak -, és gyakran kiegészítik fém arannyal vagy ezüsttel.

Forrás: Wikipedia