Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Antik Mária koronázása vallási szentkép 74 x 56.5 cm

Termék kód: [1K357/039]

48.000 Ft
e-mail ajánlás
Antik keretezett szentkép, színes nyomat üvegkép. Arany csíkokkal díszített fekete háttérben található színes olajnyomat, papír nyomat. A barna keretben körben flóderezett teknőc mintás üvegbetétek találhatók.
3.13 kg
74 cm
56.5 cm

A kép mérete keret nélkül: 48 x 34 cm Az üveg mérete: 61 x 44 cm

Mária megkoronázása
  

Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Megkoronázott Mária szobor Strasbourgban - A Jelenések könyve így ír erről: "Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona." (Jel 12.1)
Szent István magyar király felajánlja a magyar koronátAlcantarai Szent Péter-templomFerenciek tere, Budapest
Szűz Mária megkoronázásnak ábrázolása a magyar Szent Koronával

Mária megkoronázása vagy Szűz Mária megkoronázása, egy római katolikus szándék kifejezése, hogy Máriának megkülönböztetett tisztelet jár, mint egy királynőnek.

 Utalások 

  • Énekek éneke (4.8)
  • Jelenések könyve (12 1-7)
  • Szűz Mária úgy szól Lourdesban Bernadetthoz, hogy Fia mellett páratlan hatalma illetve méltósága van. Fatimában Luciának királynőként mutatkozik be. Ha öt hónap első öt szombatján megáldoznak és rózsafüzért imádkoznak, akkor az embereknek rendkívüli kegyelmeket közvetít. Ebben való munkálkodásában Jézus dicsőítése a végső célja.

 Teológia 

Máriát már a világ kezdetekor jelölte ki Isten arra a szerepre, hogy Isten Fiát megszülje. A világ kezdetétől készítette fel erre a hivatásra. Amit az emberiség hajnalán Éva (társával Ádámmal) a paradicsomban elrontott, - nem engedelmeskedett Isten szavának - Mária helyre hozta, engedelmes életet élve elfogadta Isten akaratát és igent mondott az angyali üdvözletnek. A kereszthalálkor, abban a pillanatban amikor Jézus oldalába döfte a lándzsát a római katona, egybeforrt szíve Jézuséval. Mária mennybevételét vallja a katolikus egyház, ahová megdicsőülve érkezett. A mennybeviteli liturgia szerint a korona a földi szenvedésének jutalma, mely a mennyben dicsőséggé válik. Anyai példa az embereknek, ezért megkülönböztetett tisztelet jár annak az asszonynak aki bűntelenül élt. A katolikus egyház avval fejezi ki tiszteletét, hogy ikonográfiájában Máriát koronával a fején ábrázolják sok esetben. Az egyház nem mint üres barokkos szertartásnak veszi Mária megkoronázását, hanem az anyai szeretet szeplőtelen tisztaságának figyelem felkeltésének példáját fejezi ki: tekintsünk fel örök eszményképünkre. 

Forrás: wikipédia